Gevelreiniging Antwerpen

Een gevel heeft geregeld onderhoud nodig. Bent u op zoek naar een specialist voor het uitvoeren van gevelreiniging in Antwerpen en benieuwd naar de prijzen?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van gevelreiniging experts uit Antwerpen en omgeving. De aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos. Een gevel heeft geregeld onderhoud nodig. Zo moet u bijvoorbeeld jaarlijks de dakgoten reinigen. Door regelmatig een gevelreiniging of gevelrenovatie toe te passen houdt u uw gevel in topconditie. Onze gevelwerken experts uit Antwerpen ondersteunen u met alle plezier bij het reinigen van de buitenmuur of het ontmossen van daken. Wij garanderen aantrekkelijke prijzen!


gevelreiniging AntwerpenHarde of zachte gevelreiniging?

Voor het reinigen van de gevel bestaan er verschillende technieken. Onze gevelreiniging experts uit Antwerpen verdelen deze in twee categorieën: harde en zachte vormen van gevelreiniging. Bij de zachte technieken horen methoden als nevelstralen en stoomreiniging, bij de harde methode moet u denken aan zandstralen en het reinigen van de gevel met behulp van een chemisch middel. De keuze voor een harde of zachte variant van gevelreiniging wordt bepaald door de mate van vervuiling en het soort materiaal dat tegen de buitenmuur is geplaatst. De harde variant heeft meestal iets hogere prijzen, onder meer omdat wij dit vaak combineren met noodzakelijke voegwerken.

Graffiti verwijderen

Waar een standaard gevelreiniging vaak met behulp van een zachte reinigingstechniek kan worden gedaan, is het verwijderen van graffiti een andere zaak. De meeste soorten graffiti hechten zich zeer sterk aan de buitenmuur, waardoor het zeer lastig is de graffiti te verwijderen. Een gevelreiniger uit ons netwerk in Antwerpen maakt hiervoor over het algemeen gebruik van een chemisch reinigingsmiddel. Een chemische gevelreiniging werd tot een aantal jaar geleden gezien als één van de meest negatieve oplossingen, vanwege de mogelijke milieuschade die dit tot gevolg zou hebben. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om op milieuvriendelijke wijze graffiti te verwijderen met behulp van chemische reinigingsmiddelen.

gevel stralen Antwerpen

Gevel zandstralen

Het zandstralen van de gevel is één van de technieken die vaak wordt toegepast door een gevelreiniger uit ons netwerk in Antwerpen. Bij het zandstralen maken wij een mengsel van zand en water, dat wij vervolgens tegen de buitenmuur spuiten. Het zandstralen heeft een schurend effect, waardoor vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het risico van deze vorm van reinigen is dat de voegwerken of stenen beschadigd raken. Het is daarom van belang om een gevelreiniger om advies te vragen om de kans op schade door het zandstralen te beperken. Combineer het zandstralen met het impregneren van de buitenmuur voor een volledige gevelrenovatie.


ontmossen van daken Antwerpen

Verschillende straaltechnieken

Voor het reinigen van de gevel, maar ook voor het ontmossen van daken bestaan er verschillende straaltechnieken. Naast het zandstralen maakt menig gevelreiniger uit Antwerpen tevens gebruik van nevelstralen en vochtstralen als techniek voor een gevelrenovatie. Het nevelstralen is hierbij de meest zachte techniek. Het nevelstralen passen wij dan ook met name toe bij een gevelrenovatie van historische gebouwen, of gebouwen met een zeer poreuze buitenmuur. De prijzen voor het nevelstralen liggen daarom ook iets hoger dan voor andere methoden. Wilt u de gevel in Antwerpen laten reinigen tegen lage prijzen? Overweeg dan om de gevelreiniging te combineren met andere klussen zoals de voegwerken.
Gevelrenovatie

Elke gevelwerken professional uit ons netwerk heeft niet alleen ervaring met het reinigen van daken, maar ook met het impregneren van de gevel, een gevelisolatie en de vele voegwerken. Wanneer u enkele van deze klussen met elkaar combineert dan spreken wij van een gevelrenovatie. Een gevelrenovatie heeft als voordeel dat de uiteindelijke prijzen lager liggen dan bij het los afhandelen van de diverse onderdelen. Bovendien zorgt een gevelrenovatie voor een verbetering van de aanblik van het pand, waardoor de prijswaarde van uw woning in Antwerpen zal stijgen. De uiteindelijke prijzen voor een gevelrenovatie hangen af van de exacte werkzaamheden die een gevelreiniger uitvoert.

Ontmossen van daken

Eén van de laatste klussen op het gebied van de gevelwerken is het ontmossen van daken. Overweegt u om de gevelreiniging te combineren met andere gevelwerken? Dan is het ontmossen van de daken een goede keuze. Het ontmossen van daken is een klus die niet heel ingewikkeld is, maar waarvoor wel de juiste techniek vereist is. Verwijdert u bijvoorbeeld zelf mos van uw daken met behulp van koud water? Dan zal de mos snel weer aangroeien. Heet water in combinatie met een afweermiddel heeft een veel groter effect. Naast het ontmossen van daken kunnen wij uw dakpannen ook impregneren. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw dak en houdt deze in optimale staat.


gevelrenovatie Antwerpen

Gevel impregneren

Na het reinigen van de buitenmuur adviseren wij om deze tevens te laten impregneren. Bij het impregneren van de gevel brengen wij een dunne laag impregneermiddel over de stenen en de voegen aan. Dit impregneermiddel zal zich volledig in de buitenmuur trekken en daarmee het doortrekken van regenwater naar de binnenmuur voorkomen. Het impregneren is een techniek die enige handigheid vereist, en daarom raden wij aan hiervoor de hulp van een gevelrenovatie professional in te schakelen. Wilt u het impregneren absoluut zelf afhandelen? Zorg er dan voor dat u alle stenen goed bedekt. Open stukken zullen het effect van het impregneren teniet doen.
Vraag vrijblijvend offertes aan

Wilt uw gevel laten reinigen? Of een andere klus op het gebied van gevelwerken. Kom in contact met een expert uit uw regio.

Vrijblijvend contact

voegwerken Antwerpen

Voegen vervangen

Zoals gezegd vallen onder de term gevelrenovatie tevens verschillende voegwerken. Eén van deze voegwerken is het vervangen van de voegen. Het vervangen van een voeg is noodzakelijk wanneer deze afbrokkelt of poreus is. In dat geval zal de voeg gemakkelijker vocht doorlaten, waardoor de kans op houtrot en schimmel wordt vergroot. Het vervangen van de voegen kunt u het beste overlaten aan een voegwerken expert uit Antwerpen. Deze zal de betreffende voeg voor u uitslijpen of uithakken en daarna een nieuwe plaatsen. Desgewenst kunnen wij tevens de nieuwe voeg impregneren. Dankzij onze hulp zal uw buitenmuur spoedig weer in optimale staat verkeren.


voegen reinigen Antwerpen

Voegen schoonmaken

Een tweede klus die bij de voegwerken hoort is het reinigen van de voegen. Het schoonmaken van een voeg is een tijdrovende maar geen lastige klus. Wilt u voorkomen dat u zelf alle voegen moet schoonmaken? Overweeg dan om dit werk te combineren met een gevelreiniging. Onder andere stoomreiniging en nevelstralen hebben als reinigingsmethode een positief effect op de voegen. De prijzen voor het reinigen van de voegen is dan ook afhankelijk van het soort reinigingstechniek waar u voor kiest. Wilt u liever de voegwerken los van de gevelrenovatie toepassen? Dan liggen de gemiddelde prijzen iets hoger, maar u profiteert altijd van vakkundige hulp. Vraag vrijblijvend offertes aan!
Gevelreiniging prijzen

De kosten voor het reinigen van de buitenmuur hangen af van een aantal factoren. De grootste invloedsfactor is het soort reinigingstechniek waar u voor kiest. Zo is zandstralen bijvoorbeeld duurder dan een stoomreiniging. Een tweede grote factor op de kosten voor een gevelreiniging is de afmeting van de buitenmuur: hoe groter hoe hoger natuurlijk de prijzen. Tot slot is ook de mate waarin u zelf aan de slag gaat met de voegwerken of het verwijderen van mos van uw dak een factor waar u rekening mee moet houden. Wij garanderen echter dat elke gevelreiniger uit ons netwerk in Antwerpen gegarandeerd aantrekkelijke tarieven hanteert.

Offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het impregneren en zandstralen van de gevel van uw woning in Antwerpen? Hebt u een vraag over de inzet van een gevelreiniger? Of wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor een gevelreiniging? Dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. Vraag via de offertepagina geheel vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod. Kies daarop voor de gevelreiniger uit Antwerpen die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. Uw gevel- en voegwerken zijn bij ons in goede handen!