Gevelreiniging

Zit uw gevel onder de bacteriën, algen, schimmels of mos? Kies dan de juiste gevelreiniging. We maken onderscheid tussen harde en zachte gevelreiniging. Waar stoomreinigen, nevelstralen, zandstralen en chemisch reinigen onder valt. Vervolgens laat u uw gevel impregneren voor goede bescherming. Daarna kunt u uw muur bijvoorbeeld bepleisteren met crepi. Daarnaast geven wij u de gemiddelde prijs per m² voor elke methode. Wilt u dat uw buitenmuur er weer zo goed als nieuw uitziet zonder de voegwerken te beschadigen?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de experts met elkaar en kies de specialist die bij uw klus past.


GevelreinigingVervuilde gevel

Verschillende factoren zorgen ervoor dat u een vervuilde gevel heeft. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën. Deze vindt u op de muur en worden voornamelijk gevormd uit waterstromingen. Tevens hechten algen zich graag aan uw gevel. Vooral blauwe of groene algen vindt u op vochtige plekken. Schimmelvorming komt eveneens vaak voor. Een schimmel is gek op vochtige plekken en zorgt voor een ongezonde leefomgeving in uw huis. Daarnaast kan er mos voorkomen op uw gevel. Waarschijnlijk denkt u dat mos alleen aan de oppervlakte zit, maar kan, als u het niet laat verhelpen, verder trekken in uw gevel.

Zachte of harde gevelreiniging?

Gevelreiniging is onder te verdelen in harde en zachte gevelreiniging. Het is belangrijk om de juiste gevelreiniging te kiezen. Is uw gevel erg vervuild? Kies dan voor hard reinigen. Hier valt zandstralen en chemisch reinigen onder. Een belangrijk aandachtspunt is om niet hard te reinigen bij poreus gevelmateriaal. Kies bij een minder vervuilde gevel voor zacht reinigen. U kiest dan voor stoomreinigen of nevelstralen. Is uw gevel erg vervuild, maar is het een oud gebouw? Kies dan ook voor zachte gevelreiniging. Zo zorgt u ervoor dat uw muur onbeschadigd blijft. In de volgende kopjes leest u meer over de bovenstaande gevelreiniging.

gevel stoomreinigen

Stoomreinigen

Een vorm van zachte gevelreiniging is stoomreinigen. Deze methode is vooral geschikt als uw gevel niet zo vervuild is. De kracht ligt niet bij de hoge druk, maar bij de temperatuur van het water. Over het algemeen ligt de temperatuur tussen de 100° en 150° Celsius. De werkwijze is dat de stoom zorgt voor condens zodat het vuil oplost. Na het reinigen wordt uw buitenmuur afgespoeld met water. Voordelig aan stoomreinigen is dat het relatief goedkoop is. Er komen geen chemische middelen aan te pas, alleen water. Dat maakt het een milieuvriendelijk middel.


Gevel zandstralen

Nevelstralen

Wat ook onder zachte gevelreiniging valt is de methode nevelstralen. Deze manier werkt onder lage druk. Zo blijft stenenmateriaal onbeschadigd. Deze methodiek houdt in dat water met een fijn soort zand (zoals Olivinezand) wordt gemengd. Door de fijne stralen ontstaat er nauwelijks stof. Tevens worden er geen chemische middelen gebruikt. Daarnaast wordt er weinig water gebruikt waardoor de gevel nauwelijks waterbelasting heeft. Daarbij zijn er vele spuitmonden beschikbaar om zo nauwkeurig mogelijk te werken. Deze methode is aangeraden bij het reinigen van graffiti, mossen en algen of oude verflagen.
Vraag vrijblijvend offertes aan

Wilt uw gevel laten reinigen? Of een andere klus op het gebied van gevelwerken. Kom in contact met een expert uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Voegwerken

Zandstralen

Ernstige vervuiling vereist harde gevelreiniging. Ga uw gevel reinigen door middel van zandstralen. Daar worden kleine korrels zand gemengd met water en onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Voordat een gevelreiniging expert aan de slag gaat, worden eerst alle kozijnen en ramen afgeplakt om schade te voorkomen. Daarna begint het schoonmaken gevolgd door het opruimen van het losgekomen vuil en de schoonmaakresten. Zoals eerder genoemd is zandstralen ongeschikt voor een muur met poreus gevelmateriaal. Daarbij moeten de voegwerken in goede staat zijn. Naast schoonmaken is zandstralen ook van toepassing om de gevel te voorbereiden op het aanbrengen van bijvoorbeeld crepi (bepleistering).


Gevel reinigen

Chemisch reinigen

Net als zandstralen valt chemisch reinigen ook onder harde gevelreiniging. Bij chemisch reinigen wordt er gebruik gemaakt van chemisch (of biologisch) middel die geschikt is voor uw buitenmuur. Bij chemische middelen maken we onderscheid tussen basische en zure gevelreiniging. Basisch heeft een hoge PH-waarde en zuur een lage PH-waarde. Tegenwoordig bestaan er ook biologische middelen die werken op basis van bacteriën of enzymen. Na het gekozen middel wordt chemisch reinigen met een borstel of vernevelaar op uw muur aangebracht. De inwerktijd ligt meestal tussen de 5 en 30 minuten. Daarna wordt uw muur schoongemaakt met water of stoom. Chemisch reinigen is een relatief goedkope gevelreiniging.
Gevel impregneren

Nadat het reinigen van uw gevel is gelukt dan is het belangrijk om een beschermingslaag aan te brengen op uw muur. Dit is mogelijk door uw gevel te impregneren. Door het impregneren krijgt uw muur een waterafstotende laag. Voor het waterdicht maken van uw muur dient u uw gevel eerst goed te reinigen. Bij impregneren wordt er een waterafstotende vloeistof aangebracht die in de muur trekt en een waterafstotende laag vormt. Door impregneren trekt vocht niet meer in uw muur en vuil zal zich minder snel aan uw muur hechten. Na het impregneren heeft u voortaan geen last meer van doorslaand vocht waardoor schimmelvorming verleden tijd is.

Gevelreiniging: prijs per m2

Nadat de juiste gevelreiniging is vastgesteld bent u vast benieuwd naar de prijs per m². Wij geven u een prijsindicatie. Over het algemeen kost stoomreinigen rond de €5,- per m². De prijs voor nevelstralen ligt tussen de €15,- en €20,- per m². Zandstralen kost rond de €15,- per m². De prijs per m² ligt bij chemisch reinigen gemiddeld tussen de €12,- en €15,-. Ten slotte is het mogelijk om uw gevel te impregneren. Hier rekent u op een gemiddelde prijs tussen de €10,- en €15,- per m². Alle prijzen zijn inclusief btw en arbeidskosten. Bij alle soorten gevelreiniging is het zelf doen van het reinigen afgeraden, omdat al deze methodes enige vakkennis vereist.Besparen door te vergelijken

Wilt u uw gevel laten reinigen middels zandstralen, chemisch reinigen, stoomreinigen, nevelstralen en vervolgens laten impregneren? Bent u op zoek naar de goedkoopste en beste optie? Wij bieden een initiatief waar u zelf bepaalt voor welke gevelreiniging specialist u kiest. In ons netwerk hebben wij gevelreiniging experts die stuk voor stuk zorgvuldig zijn uitgekozen. Vul het offerteformulier met uw gegevens en opdrachtomschrijving in en ontvang op korte termijn diverse offertes (maximaal 5). Vergelijk kosteloos de offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies de expert die bij u past. Bij onze experts kunt u rekenen op vakmanschap.


muur gevel reinigen