Gevelrenovatie

Heeft uw gevelreiniging of gevelwerken nodig? Wilt u een gevelrenovatie laten uitvoeren?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt op korte termijn gratis en vrijblijvend meerdere offertes (max. 5). Vergelijk de offertes en kies de gevelrenovatie expert die bij uw opdracht past. Op deze pagina geven wij in het kort informatie over verschillende types gevelrenovatie. Denk bijvoorbeeld bij een gevelrenovatie aan gevelreiniging. Dit wordt gedaan door uw gevel te zandstralen of stoomreinigen gevolgd door uw gevel te impregneren als bescherming. Tevens valt uw voegen uitslijpen of uithakken onder gevelrenovatie. Verder kunt u tijdens de gevelwerken kiezen voor nieuwe gevelisolatie of gevelbekleding. Onderaan de pagina geven wij een overzicht van de prijzen betreffende een gevelrenovatie.


GevelrenovatieGevelreiniging

Gevelrenovatie is mogelijk in vele vormen. Een belangrijk onderdeel van gevelwerken is de gevelreiniging. Hierdoor zien uw buitenmuren er weer zo goed als nieuw uit. De soort gevelreiniging is afhankelijk van uw gevel. Bekende methodes zijn zandstralen en stoomreinigen. Bij zandstralen worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen uw gevel gespoten. Dit is alleen relevant als uw gevel flink vervuild is. Als uw huis poreus gevelmateriaal heeft, zoals steen, dan is zandstralen ongeschikt. Daarentegen is het ongeschikt als uw huis poreus gevelmateriaal (steen) heeft. Een goedkopere variant gevelreiniging is stoomreinigen. Hier is de temperatuur van het water bepalend, deze ligt meestal tussen de 100° en 150° Celsius. Deze soort renovatie is alleen geschikt voor een minder vervuilde gevelwerken.

Harde of zachte gevelreiniging?

Gevelreiniging is belangrijk bij uw gevelrenovatie en is te verdelen tussen harde of zachte gevelreiniging. Zoals eerder genoemd is zandstralen ongeschikt voor een poreuze gevel waardoor het valt onder harde gevelreiniging. Een andere soort harde reiniging is chemische reiniging. Stoomreinigen wordt niet onder hoge druk aangebracht, daardoor valt het onder zachte gevelreiniging. Nevelstralen is ook een vorm van zachte gevelreiniging. Het lijkt op zandstralen, maar hierbij wordt een lage druk gebruikt. Dit is erg geschikt voor de gevelrenovatie van oudere gebouwen. Overleg met een gevelreiniging expert over de juiste gevelwerken voor uw gevel. Via ons netwerk komt u direct in contact met specialisten uit uw regio. Vraag vrijblijvend meer informatie aan via de contactpagina.

Voegen uithakken

Voegwerken

Bij een gevelrenovatie is het ook belangrijk om te kijken naar de voegwerken. Een renovatie van uw voegen is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Een onderdeel van het bijwerken van uw voegwerken is het verwijderen van uw voegen. Om uw voegen te verwijderen kiest u voor uithakken of uitslijpen. Deze twee soorten renovatie worden in de volgende kopjes besproken. Verder is het niet altijd nodig om uw voegwerken te verwijderen. Soms is het bij een renovatie al genoeg om een paar kapotte stenen te vervangen of een krimpscheur te behandelen in uw gevelwerken. Met de juiste voegwerken wordt uw gevel beschermt tegen indringing van vocht.


Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen

Voor de renovatie van uw voegen is uitslijpen erg geschikt. Vooral als de voegen smal en hard zijn. Deze methode gebeurt op verschillende manieren. Een populaire werkwijze is middels een slijptol of met gebruik van een speciale frees. Het type gereedschap is afhankelijk van uw voegwerken. Deze methode op uw gevelwerken zorgt voor een mooi resultaat. Door middel van uitslijpen kan er heel precies gewerkt worden. Daarentegen is dit wel een arbeidsintensief onderdeel van uw gevelwerken. Deze renovatie neemt wel veel tijd in beslag. Een ander, en goedkopere, renovatie met betrekking tot voegwerken verwijderen is uithakken. Dat gaat sneller, maar geeft een minder mooi resultaat.
Vraag vrijblijvend offertes aan

Wilt uw gevel laten reinigen? Of een andere klus op het gebied van gevelwerken. Kom in contact met een expert uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Voegwerken

Voegen uithakken

Het klinkt heel primitief, maar dat is niet zo. Door technologische innovaties gebeurt deze methode tegenwoordig door middel van een hakhamer. Hier wordt met behulp van perslucht een smalle beitel bestuurd die snelle hakbewegingen maakt in uw gevelwerken. Elke beweging is niet al te groot zodat uw gevelwerken onbeschadigd blijven. Er wordt zo diep mogelijk gehakt zodat er een goede ondergrond ontstaat voor nieuwe voegwerken. Sommige gevelwerken experts raden deze methode aan, omdat het sneller en ook heel nauwkeurig kan. Daarbij is het een stuk goedkoper dan uitslijpen. Neem contact op met een gevelwerken expert. Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn offertes uit uw regio.


Nieuwe gevelbekleding

Nieuwe gevelbekleding

Heeft u bovenstaande stappen uitgevoerd voor de gevelrenovatie? Dan is het tijd voor de volgende renovatie, namelijk nieuwe gevelbekleding. Materialen, zoals steenstrip of crepi, worden veel gebruikt als gevelbekleding. De renovatie van bakstenen gevelwerken geeft het beste resultaat met steenstrips. Het kost relatief weinig in verhouding met de aanschaf van een nieuwe gevel. Als het goed is aangebracht is het nauwelijks met de huidige bakstenen te onderscheiden. Daarnaast is er een soort pleisterwerk genaamd crepi. Crepi is geschikt voor verschillende gevelwerken en is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Steenstrips en crepi zijn beide goed te combineren met gevelisolatie.
Gevelisolatie

Bij uw renovatie is de juiste gevelisolatie ook belangrijk. Over het algemeen is buitengevelisolatie van toepassing. Dit gebeurt als spouwmuurisolatie nauwelijks resultaat oplevert of onmogelijk is. Een andere reden voor deze isolatie is een beschadigde gevel wat vochtproblemen kan opleveren. Bij gevelisolatie, mits goed uitgevoerd, heeft u geen kans op koudebruggen omdat de isolatie naadloos is aangebracht. Daarbij levert het energiebesparing op waardoor uw jaarlijkse energiekosten dalen. Door middel van goede gevelisolatie is uw gevel vrij van doorslaand vocht en tevens beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Daarnaast krijgt uw gevel een nieuwe uitstraling en de waarde van uw huis stijgt.

Gevelrenovatie prijzen

We hebben de gevelrenovatie prijzen op een rijtje gezet. Te beginnen met de gevelreiniging: zandstralen kost tussen de €12,- en €15,- per m², stoomreinigen kost rond de €4,50 per m² en nevenstralen kost gemiddeld rond de €20,- per m². Bij de voegwerken verwijderen kiest u uit uitslijpen waar de prijzen gemiddeld tussen de €25,- en €50,- per m² liggen en uithakken kost tussen de €33,- en €42,- per m². Het impregneren ligt gemiddeld genomen tussen de €10,- en €15,- per m². Nieuwe gevelbekleding kost bij het materiaal crepi tussen de €80,- en €120,- per m² en steenstrips tussen de €75,- en €100,- per m². Gemiddeld liggen de gevelisolatie prijzen tussen de €115,- en €135,- per m².Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Heeft uw gevel reiniging, gevelwerken of voegwerken nodig? Tijd voor een gevelrenovatie? Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van uw voegen, laat uw gevel impregneren of kies voor een renovatie van uw gevelisolatie of gevelbekleding. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste gevelrenovatie specialist. Ons netwerk van gevel experts is werkzaam in Vlaanderen. Bij ons doet u een offerteaanvraag waar u uw gegevens en opdrachtomschrijving invult. Vervolgens ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de offertes op de prijzen en voorwaarden en kies de gevelrenovatie specialist die bij u past. Wij garanderen dat u een vakman krijgt die vakbekwaam is.


gevel renoveren