gevelrenovatie

Gevelreiniging Gooik

Met een gevelreiniging in Gooik stijgt jouw huis in waarde! Hoe? Je woning ziet er netjes en verzorgd uit, en blijft bovendien goed onderhouden. Hierdoor stijgt de levensduur en daarmee ook de woningwaarde! Wil jij ook investeren in de waarde van je huis?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna meerdere offertes: vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies de beste vakman. Je bespaart zo tot 40% op de totaalprijs!

Op deze pagina lees je hoe specialisten je gevel kunnen reinigen. Je vindt welke techniek de beste optie is en krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen. Tot slot geven we je handige tips om zelf je gevel te reinigen!Wat is een gevelreiniging?

Wat is een gevelreiniging? Dit is het schoonmaken van je buitenmuur. Dit klinkt eenvoudig, maar is het niet. Het oppervlak moet namelijk niet tijdens het gevelreinigen beschadigen. Je besteedt deze klus daarom ook best uit aan een gevelreinigingsspecialist.

De vakman gebruikt verschillende technieken om het muuroppervlak schoon te maken. Dit zijn onder andere zandstralen, stoomreinigen, chemisch reinigen en nevel- en vochstralen. Ook laserreinigen wordt steeds vaker toegepast!

De vakman kijkt bij het bepalen van de juiste techniek altijd naar de staat van de muur en daarbij ook naar het type vervuiling. Hier past hij de reiniging op aan: zo weet hij zeker dat het vuil verdwijnt maar de rest van de muur niet aangetast wordt. Vraag gratis offertes aan en vind de vakman die bij jou past!

Wanneer de gevel reinigen?

In principe is een gevelreiniging pas nodig als er sprake is van vervuiling op de muur. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gevel structureel te reinigen om de muur zo te onderhouden.

Merk je dat er mos- of algen op de muur groeien? Of ben je het slachtoffer geworden van vandalisme en heb je nu graffiti op je buitenmuur? Dit zijn belangrijke redenen om je gevel in Gooik te laten reinigen.

De belangrijkste voordelen

 • Je gevel ziet er netjes en verzorgd uit.
 • Het beschermt de muur tegen vocht en beschadigingen.
 • Reinigen verlengt de levensduur van de buitenmuur.
 • Zo stijgt ook je woning in waarde.

gevelspecialisten

Wat kost een gevelreiniging?

Eén van de meest gestelde vragen is: wat kost een gevelreiniging per vierkante meter? Het antwoord hierop verschilt per situatie. Elke gevelreiniging is namelijk uniek. Voor stoomreinigen liggen de kosten rond de €5,- per m² terwijl chemisch reinigen en zandstralen ongeveer €15,- per m² kost. Liever nevelstralen of vochtstralen? Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per m². Welke methode de beste keuze is, hangt weer af van het type vervuiling.

Een andere gebruikte techniek is laserstralen. Deze is vooral populair bij hele oude panden, zoals monumenten en kerken. Omdat de kosten relatief hoog liggen, kun je de prijs op aanvraag ontvangen: vraag daarom gratis offertes aan voor een prijsofferte op maat!

Gevelreiniging prijs 2024

Methode Prijs per m²*
Stoomreiniging €5,-
Chemische reiniging €15,-
Zandstralen €15,-
Nevelstralen €15,- tot €20,-
Vochtstralen €15,- tot €20,-
Laserreiniging Prijs op aanvraag

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar!

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

De prijs van een gevelreiniging verschilt enorm per situatie. Dat komt omdat elke reiniging uniek is. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben: zoals de staat van de muur en eventueel voorbereidende gevelwerken. Ook het type vervuiling speelt een rol in het bepalen van de prijs: dit bepaalt namelijk voor een groot deel welke reinigingstechniek wordt toegepast.

De prijzen van de gevelreiniging zijn afhankelijk van:


Besparen op de kosten van jouw gevelreiniging?

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Reiniging gevel: de methodes

Er zijn diverse methodes die je kunt inzetten om je gevel in Gooik te reinigen. Dit zijn onder andere:

 • Zandstralen
 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen


Niet elke methode is geschikt in jouw situatie: welke methode de beste optie is hangt voor een groot deel af van je muur en het soort vervuiling.

Hieronder lees je meer over de verschillende technieken. Wil jij een vakman inhuren? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Voordat de vakman aan de slag gaat, voert hij eerst een inspectie uit. Hierbij kijkt hij naar de staat van de muur en het type vervuiling. Zo kiest hij de methode die geschikt is om het vuil te verwijderen maar die tegelijkertijd past bij je gevel en geen beschadigingen veroorzaakt!

Gevel zandstralen Gooik

De eerste mogelijkheid is je gevel laten zandstralen. Een straalmiddel van water en zand wordt in een draaiende beweging op het oppervlak gespoten. Dit heeft een schurende werking: het schuurt het vuil van de muur af. Zoals jij je misschien kunt indenken is deze methode vrij agressief: het is geschikt om hardnekkig vuil te verwijderen, maar het is wel belangrijk dat dit professioneel gedaan wordt om beschadigingen te voorkomen.

Is zandstralen geschikt voor mijn gevel?

Een harde en sterke gevel is geschikt voor zandstralen. Heb je een zachte gevel of is deze flink verzwakt of verouderd? Dan raden we een andere techniek aan. Het zandstralen kost je gemiddeld €15,- per m².

Stoomreiniging

Een gevelreiniging met stoom wordt vooral uitgevoerd bij relatief milde vervuiling, zoals algen en mossen. Hierbij spuit de vakman heet water tot een temperatuur van 150 graden op het oppervlak. Door de hitte smelt het vuil eigenlijk van de muur. Het komt minder hard aan dan bijvoorbeeld zandstralen, en is daarmee ook geschikt voor zachtere gevels.

Maar let op: stoomcleanen is niet geschikt voor verzwakte gevels. Door het grote plotselinge temperatuurverschil, kunnen er barsten in het metselwerk ontstaan. Dit wil je voorkomen, omdat dit weer voor vochtproblemen kan zorgen. Ga dus ook niet zomaar zelf aan de slag, en huur een vakman in. Stoomreinigen kost ongeveer €5,- per m².

Chemische reiniging

Een chemische reiniging wordt gedaan bij hardnekkig vuil zoals roetaanslag en verfresten. Hierbij gebruikt de vakman chemische oplosmiddelen om het vuil weg te halen. Ook hier moet voorzichtig mee omgegaan worden, omdat het een effect kan hebben op het metselwerk. De vakman test de middelen daarom eerst op een onopvallend stukje steen.

Hoe werkt een chemische reiniging?

De gevelspecialist maakt de muur licht vochtig en brengt met een kwast dan het oplosmiddel aan. Dit moet ongeveer 5 tot 30 minuten intrekken. Houd rekening met een langere inwerktijd voor milieuvriendelijke alternatieven! Na de inwerktijd spuit hij de muur met een hogedrukspuit schoon. Dit kost je ongeveer €15,- per m².

nevelstralen

Nevelstralen en vochtstralen

Nevelstralen en vochtstralen werken beide op dezelfde manier als zandstralen. Maar deze technieken zijn nét een beetje anders, waardoor ze ook heel erg geschikt zijn voor bijvoorbeeld zachtere en zwakkere gevels.

Wat is het verschil?

Nevelstralen maakt gebruik van een straalmiddel dat onder lage druk wordt gespoten op het oppervlak. Hierdoor is de kans op beschadigingen gewoon veel kleiner. Bij vochtstralen wordt gebruik gemaakt van andere materialen in het straalmiddel, zoals kalk. Hierdoor komt het middel veel minder hard aan. De kosten voor nevelstralen en vochtstralen liggen gemiddeld tussen de €15,- tot €20,- per m².

Laserreiniging

Eén van de nieuwste technieken is de laserreiniging. Met een laser wordt de muur op een heel klein punt enorm verhit: hierdoor brandt of smelt het vuil als het ware weg. Het laserpunt is heel klein, waardoor een laserreiniging veel tijd in beslag neemt. Maar daar staat tegenover dat er geen kans op beschadigingen is!

Het is een redelijk prijzige techniek. Dat is ook de reden dat het vooral wordt uitgevoerd bij monumentale panden of kerken, waar echt voorzichtig omgegaan moet worden met de ondergrond. Benieuwd wat een laserreiniging kost? Vraag dan gratis offertes op maat aan en bespaar!

Graffiti verwijderen Gooik

Graffiti is één van de grootste ergernissen. Het is niet makkelijk om graffiti te verwijderen van uw gevel. Bespaar uzelf veel moeite en energie en laat een professionele gevelreiniging uitvoeren. De beste techniek om graffiti snel en gemakkelijk te verwijderen is door middel van zandstralen. De graffiti resten hebben geen schijn van kans tegen deze schurende werking.

Maar zoals gezegd is zandstralen niet geschikt voor elke gevel. Als dit geen optie is, dan kun je verder kijken naar nevelstralen of eventueel een chemische reiniging. Na de reiniging is het aan te raden je muur te beschermen tegen graffiti en andere vervuiling: laat je muur impregneren!


Geef jouw huis een nieuwe en frisse uitstraling met een gevelreiniging in Gooik!

Vergelijk gratis meerdere gevelspecialisten en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Start gratis offerteaanvraag

Gevel laten reinigen: de werkwijze

Het is dus slim om het gevelreinigen uit te besteden aan een expert. Je weet zo zeker dat er geen beschadigingen ontstaan én dat je gevel in korte tijd weer helemaal netjes is.

Hieronder lees je hoe een gevelspecialist te werk gaat bij een gevelreiniging. Wil jij je gevel laten reinigen? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

1. Huidige staat van gevel controleren

De eerste stap in het proces is de inspectie. Hierbij kijkt de vakman eerst naar de staat van de gevel en eventueel bijkomende gevelwerken die je moet uitvoeren. Dit kan zijn het vervangen van de voegen, maar ook het vernieuwen van kapotte gevelstenen. Zo ziet jouw gevel er straks écht weer als nieuw uit.

2. Type vervuiling bepalen

Tijdens de inspectie kijkt hij ook naar het type vervuiling. Soms is niet direct duidelijk wat de oorzaak is van het vuil. Het is belangrijk om dit te achterhalen, omdat de vakman dit nodig heeft bij het kiezen van de juiste reinigingsmethode. Een aantal veelvoorkomende soorten vervuiling zijn:

 • Graffiti
 • Verfresten
 • Roetaanslag

3. Reinigingsmethode kiezen

Welke reinigingsmethode de beste keuze is hangt af van twee belangrijke factoren: de staat van je muur en het type vervuiling. Voor zachte of zwakkere gevels zijn technieken als nevel- en vochtstralen en een chemische reiniging het meest geschikt. Heb je een sterke of hele harde gevel, dan zijn zandstralen en stoomreinigen ook een goede methode. De vakman houdt ook rekening met het vuil. Over het algemeen geldt: hoe hardnekkiger het vuil, des te agressiever de reinigingsmethode.

4. Gevelreinigen

Tot slot volgt het gevelreinigen. Hoe de vakman dit doet hangt natuurlijk af van de techniek. Chemisch reinigen werkt bijvoorbeeld met een inwerktijd, terwijl er bij zandstralen en stoomreinigen direct op de muur gespoten wordt. Na het gevelreinigen kun je er eventueel nog voor kiezen om de muur te impregneren. Vraag gratis offertes aan en ontvang advies op maat!

impregneren

Gevel reinigen en impregneren: goede combinatie!

Impregneren en reinigen wordt vaak gecombineerd. Om te impregneren moet de muur namelijk helemaal schoon zijn. Het impregneren zorgt er daarna voor dat de vernieuwde uitstraling tot wel tien jaar behouden blijft!

Hoe werkt impregneren?

De vakman spuit een impregneermiddel op het muuroppervlak. Dit middel is kleurloos en verandert dus niets aan het aangezicht van uw woning. Het grote voordeel hiervan is dat vervuiling in de toekomst niet langer aan het oppervlak hecht. Schoonmaken wordt dus heel gemakkelijk. Bijkomend voordeel is dat het de muur beschermt tegen vochtdoorslag.

Gevelreiniging & gevelrenovatie: hoe werkt dit?

Er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een gevelreiniging te combineren met een renovatie. Een gevelrenovatie verbetert zowel de uitstraling als de kwaliteit van de muur, en kan uit één of meerdere werkzaamheden bestaan: de reiniging is hier een onderdeel van.

Welke werkzaamheden behoren tot een gevelrenovatie?

Denk aan het vervangen van kapotte gevelstenen, het vernieuwen van de voegen en het plaatsen van gevelisolatie of gevelbekleding. Dit verhoogt jouw woning in waarde en zorgt voor een langere levensduur. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies!

Is er een premie?

Op dit moment is er geen premie voor een gevelreiniging alleen. Wel kun je de Vlaamse renovatiepremie aanvragen als je investeert in andere gevelwerken, eventueel in combinatie met een reiniging. Dit is bijvoorbeeld het geval als je investeert in het vervangen van je voegen en het reinigen van de gevel!

Aan de Vlaamse renovatiepremie zitten een paar belangrijke voordelen verbonden. Je moet minimaal €2.500,- investeren in de gevelwerken en je huis is minimaal 30 jaar oud. Is dit het geval, dan krijg je een premie van 20% of 30%, afhankelijk van je inkomen. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.


Gevelspecialist inschakelen voor jouw gevelreiniging?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Gevelreiniging zelf doen: tips

Wil je zelf aan de slag met het reinigen van je gevel? Dit is alleen mogelijk bij milde vervuiling en als je niet-agressieve reinigingstechnieken gebruikt. In andere gevallen raden we je aan een specialist in te huren om beschadigingen te voorkomen.

Hieronder geven we je een paar praktische tips voor als je zelf aan de slag wilt:

 • Gebruik je een schoonmaakmiddel? Test dit eerst uit op een onopvallend stukje muur. Mochten er verkleuringen ontstaan, dan is dit niet het juiste middel en voorkom je vervelende vlekken op je buitenmuur.
 • Neem je tijd om na te gaan wat voor vervuiling het is: dat maakt het makkelijker om de juiste reinigingstechniek te kiezen.
 • Huur een steiger: zo kun je ook de bovenkant van de muur gemakkelijk kan bereiken. Het is ook slim om andere kwalitatieve apparatuur te huren, deze zijn vaak betrouwbaarder dan goedkope apparaten uit de bouwmarkt.
 • Lukt het toch niet? Twijfel dan niet om hulp in te schakelen: vraag gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!
Het is slim om je gevelreiniging uit te besteden aan een vakman. Waarom? Omdat je zo onnodige beschadigingen voorkomt! Ga je zelf aan de slag, dan is het risico op schade nu eenmaal veel groter. Herstelkosten lopen in dat geval hoger op dan de prijs voor een gevelreiniging!

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging in Vilvoorde
Graffiti verwijderen in Leuven
Gevel reinigen en impregneren Dilbeek
Gevel schoonmaken Halle
Nevelstralen van gevel in Grimbergen
Chemische reiniging in Sint-Pieters-Leeuw
Gevel reinigen Tienen
Zandstralen van gevel in Zaventhem
Gevelreiniging in Asse
Gevel impregneren Aarschot

Gevelspecialist inschakelen: de voordelen

 • Je bespaart jezelf veel waardevolle tijd en energie.
 • De vakman heeft de reiniging sneller uitgevoerd dan jij.
 • Er ontstaan geen onnodige beschadigingen aan het muuroppervlak.
 • De gevelspecialist kiest de beste techniek aan de hand van je muur en het soort vervuiling.

gevelspecialist

Gevel laten reinigen? Gratis offertes vergelijken!

Ook geïnteresseerd in een gevelreiniging in Gooik? Daar krijg je geen spijt van! Niet alleen ziet je huis er mooier uit, maar je verlengt ook nog eens de levensduur van de buitenmuur. Zo verhoogt de reiniging zelfs je woningwaarde! Op zoek naar een gevelreinigingsspecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je tot 5 offertes van experts in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! Geen zorgen: je aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting. Je zit dus nergens aan vast!