Gevelreiniging Vlaams-Brabant

Bent u op zoek naar een specialist voor het uitvoeren van gevelreiniging in Vlaams-Brabant? Benieuwd naar de prijzen voor uw klus?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van gevelreiniging experts uit Vlaams-Brabant en omgeving. De aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos. Een gevel heeft geregeld onderhoud nodig. Zo moet u bijvoorbeeld jaarlijks de dakgoten reinigen. Door regelmatig een gevelreiniging of gevelrenovatie toe te passen houdt u uw gevel in topconditie. Onze gevelwerken experts uit Vlaams-Brabant ondersteunen u met alle plezier bij het reinigen van de buitenmuur of het ontmossen van daken. Wij garanderen aantrekkelijke prijzen!


gevelreiniging Vlaams-BrabantHarde of zachte gevelreiniging?

Elke gevelreiniger uit Vlaams-Brabant kan diverse gevelreiniging technieken toepassen. Deze technieken zijn te verdelen in twee categorieën: zachte en harde methoden. Zachte gevelreiniging technieken zijn methoden waarbij alleen water en stoom worden gebruikt voor het reinigen. Zo vallen nevelreiniging en stoomreiniging onder de zachte oplossingen. Bij harde methoden voor gevelreiniging kunt u denken aan zandstralen en chemische reiniging voor het verwijderen van graffiti. De prijzen voor een harde reiniging van de buitenmuur zijn over het algemeen iets hoger dan voor de zachte variant. Ook is er bij het reinigen meer risico op beschadigingen van de gevel. Een gevelwerken expert kan desgewenst meer informatie geven.

Graffiti verwijderen

Waar zachte reinigingstechnieken zeer geschikt zijn voor het ontmossen van daken of het verwijderen van aanslag door uitlaatgassen, zijn er ook vormen van vervuiling waarbij het reinigen met stoom geen effect heeft. Zo maakt een gevelreiniger uit Vlaams-Brabant bij het verwijderen van graffiti bijvoorbeeld gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Lange tijd werd gedacht dat het chemische reinigingsmiddelen een schadelijk effect zouden hebben op het milieu, en werd reinigen met deze middelen daarom afgeraden. Tegenwoordig zal elke gevelreiniger echter zijn middelen zeer zorgvuldig uitkiezen, waardoor er geen milieuvervuiling optreedt. Heeft u last van graffiti op de buitenmuur, aarzel dan niet om een expert in te schakelen.

gevel zandstralen Vlaams-Brabant

Gevel zandstralen

Zoals aangegeven is het zandstralen van de buitenmuur een techniek die valt binnen de categorie harde gevelreiniging. Bij het zandstralen zal een gevelwerken professional uit Vlaams-Brabant een mengsel van zand en water tegen de gevel spuiten. Voor het zandstralen hebt u de keuze uit verschillende diktes voor de zandkorrels. De zandkorrels zullen het vuil van de buitenmuur schuren en hierdoor de onderliggende steen weer blootleggen. Het risico van zandstralen is dat u hiermee de voegen enigszins aantast. Wij adviseren daarom ook om de voegwerken te combineren met het zandstralen. Dankzij deze volledige gevelrenovatie zal de staat van uw gevel aanzienlijk verbeteren.


graffiti verwijderen Vlaams-Brabant

Verschillende straaltechnieken

Naast het zandstralen bestaan er nog vele andere straaltechnieken voor de gevelreiniging. Een gevelreiniger uit Vlaams-Brabant maakt bijvoorbeeld ook gebruik van nevelstralen of vochtstralen. Dit nevelstralen valt onder het zachte reinigen, omdat hierbij niet gebruik gemaakt wordt van additionele materialen. Het nevelstralen is een techniek die wij regelmatig toepassen bij oudere gebouwen in Vlaams-Brabant. Dit komt doordat deze variant van stralen geen schadelijke gevolgen heeft voor de gevel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het zandstralen. Bent u op zoek naar een andere methode voor het reinigen van uw buitenmuur? Overweeg dan een vorm van biologisch of chemisch reinigen, of kies voor een stoomreiniging.
Gevelrenovatie

Naast een gevelreiniging kunnen onze gevelwerken experts nog vele andere klussen voor u uitvoeren. Denk hierbij onder andere aan het ontmossen van daken, het uitvoeren van de voegwerken of het toepassen van een volledige gevelrenovatie. Bij een gevelrenovatie zal een gevelreiniger verschillende klussen met elkaar combineren om zo de levensduur van de gevel aanzienlijk te verlengen. Werkzaamheden die bij een gevelrenovatie horen zijn het impregneren van de buitenmuur, het afhandelen van de voegwerken en het aanbrengen van een gevelisolatie. Door de verbetering van de aanblik van het pand door de gevelrenovatie profiteert u na deze klus van een stijging van de pandwaarde.

Ontmossen van daken

Een laatste klus die ook bij de gevelrenovatie hoort is het ontmossen van daken. Door de invloeden van weer en wind ontstaat er bij de meeste daken een laag mos of algen op de dakpannen. Het ontmossen van de daken is niet heel ingewikkeld, maar moet wel op de juiste wijze worden uitgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om warm water te gebruiken en is ook de manier waarop wij dit aanbrengen van invloed op het juiste effect. Het ontmossen van daken combineren wij over het algemeen met andere zaken zoals het herstellen van dakpannen en het impregneren van de dakbedekking.


gevelrenovatie Vlaams-Brabant

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is een klus die eveneens bij de gevelwerken hoort. Bij het impregneren van de buitenmuur brengt een gevelreiniger uit Vlaams-Brabant een laag impregneermiddel over de stenen en voegen aan. De stenen en voegen zullen zich volledig volzuigen met dit impregneermiddel, waardoor regenwater geen kans meer heeft om naar de binnenmuur door te trekken. Hoewel wij adviseren om het impregneren te laten uitvoeren door een erkend gevelwerken professional, is het tevens een optie om dit zelf te doen. Hiermee zult u aanzienlijk op de prijzen besparen, maar is het risico op schade aan de buitenmuur een stuk hoger.
Vraag vrijblijvend offertes aan

Wilt uw gevel laten reinigen? Of een andere klus op het gebied van gevelwerken. Kom in contact met een expert uit uw regio.

Vrijblijvend contact

voegwerken Vlaams-Brabant

Voegen vervangen

Bij de gevelwerken horen klussen als een gevelreiniging, gevelrenovatie en het zandstralen en impregneren van de gevel. Er zijn echter ook nog klussen die wij aanduiden met de verzamelterm voegwerken. Een van de werkzaamheden binnen de voegwerken is het vervangen van de voegen. Dit is noodzakelijk wanneer een voeg afbrokkelt of volledig poreus is geworden. Bij het vervangen van een voeg moet u deze eerst (laten) uitslijpen of uithakken. Hierdoor vermindert u uiteindelijk de kans op vochtoverlast te verminderen. Het uithakken van voegen is een lastig klusje, waarvoor u het beste de hulp van een voegwerken expert uit Vlaams-Brabant kunt inzetten.


voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Een tweede taak binnen de voegwerken is het reinigen van de voegen. Het is een optie om dit over te laten aan een voegwerken expert, maar het is tevens mogelijk dit zelf uit te voeren. De schoonmaaktechniek waar een voegwerken specialist uit Vlaams-Brabant over het algemeen gebruik van maakt is een vorm van nevelstralen of stoomreiniging. Wij adviseren daarom ook om het reinigen van de voegen te combineren met een gevelreiniging. Op deze manier bespaart u op de prijzen en voorkomt u dat u veel tijd kwijt bent aan de voegwerken. Zoals al aangegeven rond het impregneren van de voegen de gevelrenovatie af. Door dit laatste proces weet u zeker dat de voegen weer geruime tijd mee kunnen.
Gevelreiniging prijzen

Regelmatig krijgt een gevelreiniger uit Vlaams-Brabant de vraag welke prijzen er gelden voor een gevelreiniging, gevelrenovatie, de voegwerken of het impregneren van daken. Het antwoord hierop is van veel factoren afhankelijk. Zo is het bij de voegwerken bijvoorbeeld afhankelijk van het soort voeg dat wij moeten aanbrengen en is bij de gevelreiniging de gekozen techniek van grote invloed. Zandstralen is bijvoorbeeld duurder dan een stoomreiniging. Andere invloedsfactoren op de prijzen zijn de afmetingen van het te behandelen oppervlak en de huidige staat van de gevel. Om te profiteren van de meest aantrekkelijke prijzen raden wij aan de offertes van menig gevelreiniger met elkaar te vergelijken.

Offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend vakman uit Vlaams-Brabant die u kan ondersteunen bij het impregneren van de buitenmuur, het ontmossen van daken of het weghalen van graffiti? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig gevelreiniger die ervoor zorgt dat het reinigen van uw gevel binnen korte tijd is afgehandeld, waardoor u snel weer van een optimaal wooncomfort geniet. Geef uw wensen voor de gevelrenovatie aan via ons offerteformulier en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de prijzen en aanbiedingen en kies zo voor de specialist uit Vlaams-Brabant die bij u past!