gevelrenovatie

Gevelreiniging Dendermonde

Als je gevel flink vervuild is, is het tijd voor een gevelreiniging in Dendermonde. Niet alleen verbetert het reinigen het aangezicht van je huis, maar het voorkomt ook beschadigingen en vochtproblemen. Zo draagt een reiniging bij de lange levensduur van je buitenmuur!

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van gevelspecialisten in jouw regio. Vergelijk op prijs en aanbod en kies zo voor de beste vakman! Je bespaart tot wel 40%: gratis en zonder verdere verplichtingen.

Lees verder als je benieuwd bent wanneer en waarom je een gevelreiniging moet uitvoeren. Je krijgt een duidelijk beeld van de mogelijkheden, kosten en tot slot vind je hier handige tips voor als je zelf je gevel wilt reinigen.Wat is een gevelreiniging?

Een gevelreiniging in Dendermonde is niets meer of minder dan het schoonmaken van je buitenmuur. Hiermee geef je de muur een vernieuwde uitstraling, waardoor je huis er altijd netjes en verzorgd uitziet. Daar komt nog bij dat een reiniging de muur beschermt, en het zo de levensduur flink verlengd.

Er zijn verschillende manieren om een gevelreiniging uit te voeren, maar de meest gebruikte technieken zijn:

 • Stoomreinigen
 • Chemisch reinigen
 • Zandstralen
 • Nevelstralen
 • Laserreinigen

Wat deze technieken inhouden lees je verderop op deze pagina. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de staat van je muur en het type vervuiling.

Wanneer de gevel reinigen?

In theorie is een gevelreiniging pas nodig als er vervuiling is. Dit kan van alles zijn: verfresten, roetaanslag, mossen of algen tot zelfs graffiti. Vervuiling tast de muur aan, wat leidt tot beschadigingen en uiteindelijk vochtproblemen. Het is dus wel belangrijk om de gevel zo snel mogelijk te reinigen.

Daarnaast wordt een reiniging vaak uitgevoerd na een renovatie of voor het impregneren. Dit maakt de gevelwerken écht af en zorgt ervoor dat jouw huis er netjes en verzorgd uitziet.

De belangrijkste voordelen

 • Jouw huis ziet er proper en verzorgd uit.
 • Reinigen verlengt de levensduur van de gevel.
 • Het beschermt de muur tegen beschadigingen en vocht.
 • Hierbij draagt het bij aan een waardevermeerdering van het huis.

gevelspecialisten

Wat kost een gevelreiniging?

Wat kost een gevelreiniging per vierkante meter? De prijs van een gevelreiniging wordt bepaald door de methode. Stoomreinigen kost ongeveer €5,- per m² en voor een chemische reiniging of zandstralen betaal je gemiddeld €15,- per m². Nevelstralen en vochtstralen kosten gemiddeld tussen de €15,- tot €20,- per m².

Maar let op!

Je kunt niet zomaar kiezen voor een methode: het type vervuiling en de staat van jouw muur speelt namelijk de grootste factor in het bepalen van de juiste techniek. Dus stoomreinigen is dan misschien wel de goedkoopste optie: het zou kunnen dat dit niet geschikt is voor jouw type vervuiling.

Gevelreiniging prijs 2024

Methode Prijs per m²*
Stoomreiniging €5,-
Chemische reiniging €15,-
Zandstralen €15,-
Nevelstralen €15,- tot €20,-
Vochtstralen €15,- tot €20,-
Laserreiniging Prijs op aanvraag

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar!


Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

Elke gevelreiniging is uniek, dus ook de prijs is uniek. Het gevel reinigen wordt namelijk helemaal op maat gedaan, en aangepast aan je unieke situatie. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in het bepalen van de prijs, zoals het type vervuiling en de gekozen methode.

Maar daarnaast is het ook goed om te weten dat elke gevelspecialist zijn of haar eigen tarief bepaalt, en daarmee een grote invloed heeft op de prijs.

De prijs van de gevelreiniging hangt af van:

 • De gekozen methode.
 • Het type vervuiling.
 • De staat van de muur.
 • Eventuele voorrijkosten.


Besparen op de kosten van je gevelreiniging in Dendermonde?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Reiniging gevel: de methodes

Er zijn verschillende technieken om een gevel te reinigen. Er wordt onder meer gekozen uit zandstralen, stoomreinigen, chemisch reinigen en nevelstralen. Zandstralen is vooral geschikt voor muren met hardnekkige vervuiling, maar die zelf nog in prima staat verkeren. Stoomreinigen is daarentegen juist een hele milde techniek is die geschikt is voor gevels met mos- of algen.

Hieronder lees je meer over de verschillende technieken en welke oplossing voor jou de beste keuze is.

Bij een eerste inspectie bepaalt de vakman welke methode de beste optie is: uiteraard overlegt hij dit met jou en geeft hij een precieze prijsindicatie voordat hij aan de slag gaat. Benieuwd wat het kost? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Gevel zandstralen Dendermonde

Je kunt je gevel laten zandstralen als je last hebt van hardnekkige vervuiling, zoals graffiti of verfresten. Hierbij spuit de gevelspecialist een straalmiddel onder hoge druk in een draaiende beweging op het oppervlak. Er ontstaat een schurende werking, waardoor het vuil verdwijnt.

Een belangrijke voorwaarde voor deze techniek, is dat het gaat om een harde, sterke gevel. De techniek kán beschadigingen aanrichten op gevels die verzwakt of verouderd zijn. Het straalmiddel wordt aangepast aan de staat van je muur: zowel de korrelgrootte als de druk. De kosten liggen rond de €15,- per m².

Stoomreiniging

Een gevelreiniging met stoom is de beste optie als je last hebt van milde vervuiling, zoals mos of algen. Het is een relatief milde techniek, waarbij water wordt opgewarmd tot maximaal 150 graden. Dit wordt op het oppervlak gespoten, waarna het vuil door de hitte als het ware wegsmelt. Ook hier geldt dat de techniek vooral wordt toegepast bij kwalitatief goede gevels. Door het grote temperatuurverschil kunnen er barsten ontstaan in verzwakte gevels.

Een belangrijk voordeel is dat stoomreinigen een enorm duurzame keuze is: er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van chemische middelen: alleen water. Bovendien is het met een gemiddelde prijs van €5,- per m² één van de goedkoopste opties.

Chemische reiniging

Bij chemisch reinigen gebruikt de vakman een oplosmiddel om het vuil te verwijderen. Hij brengt een chemisch middel aan op een vochtige muur en laat dit intrekken. De inwerktijd varieert van 5 minuten tot een half uur. Bij een milieuvriendelijk middel loopt de inwerktijd verder op: een paar uur tot zelfs een dag. Door de reactie van het chemische middel lost het vuil op.

Na het inwerken gebruikt de vakman een hoge drukspuit om het middel overal weg te spoelen. Een nadeel van chemisch reinigen is dat het niet de meest milieuvriendelijke optie is. Het kost je ongeveer €15,- per m².

nevelstralen

Nevelstralen en vochtstralen

Nevelstralen en vochtstralen zijn op veel vlakken vergelijkbaar met zandstralen. In beide gevallen wordt een straalmiddel gebruikt om met een lichte, schurende beweging het vuil te verwijderen. Maar omdat zowel nevelstralen als vochtstralen een mildere techniek is, is het ook geschikt voor de meer kwetsbare gevels. Zo werkt het:

 • Nevelstralen: het straalmiddel wordt onder lagere druk op het oppervlak gespoten, waardoor de kans op beschadigingen kleiner is.
 • Vochtstralen: bij vochtstralen wordt het straalmiddel gemaakt door andere materialen dan zand, zoals kalk, glasparels en garnet. Hierdoor komt het middel een stuk zachter aan, waardoor het ook geschikt is voor zachtere gevels.

Voor vocht- of nevelstralen betaal je gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Laserreiniging

Bij een laserreiniging gebruikt de vakman een laser om het vuil als het ware weg te branden. De laser verhoogt de temperatuur op één specifiek punt op de muur zo hoog, dat het vuil wegsmelt. Doordat het laserpunt natuurlijk heel klein is, is deze techniek behoorlijk tijdrovend. Maar daar staat tegenover dat er geen kans op beschadigingen is!

Het wordt vooral ingezet bij monumentale panden en bij hardnekkige vervuiling. De arbeidskosten voor een laserreiniging liggen redelijk hoog. Wil jij weten hoeveel een laserreiniging jou gaat kosten? Vraag dan gratis offertes op maat aan.

Graffiti verwijderen Dendermonde

Ben je het slachtoffer geworden van vandalisme? Graffiti op de gevel is heel lastig te verwijderen. Bespaar uzelf veel tijd en frustraties door dit direct uit te besteden aan een gevelreinigingsspecialist. Hij raadt je aan welke techniek de beste optie is, en zo weet je zeker dat de graffiti verdwijnt, maar de rest van de gevel niet beschadigd raakt!

Stralen is de meest gebruikte optie om graffiti te verwijderen. De schurende werking verwijdert het vuil snel en relatief eenvoudig. Is deze methode niet geschikt voor jouw gevel, dan is stoomreinigen ook een optie.

Graffiti in de toekomst voorkomen? Laat de muur dan na het reinigen impregneren. Doordat de verf en andere vervuiling niet meer aan het oppervlak hecht, kun je het daarna zelf gemakkelijk verwijderen met een doek en een sopje.


Een gevelreiniging beschermt tegen vuil en beschadigingen.

Zo verlengt het de levensduur. Besparen? Vraag gratis offertes aan!

Start gratis offerteaanvraag

Gevel laten reinigen: de werkwijze

Voor het reinigen van jouw gevel in Dendermonde schakel je best een reinigingsspecialist in. Hij komt bij je langs, voert een inspectie uit en kiest dan de meest geschikte methode.

Hieronder lees je precies hoe de vakman te werk gaat bij een gevelreiniging. Ben je op zoek naar een specialist in je eigen regio? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

1. Huidige staat van gevel controleren

De eerste stap is een uitgebreide inspectie. Hij kijkt hierbij als eerste naar de staat van de muur. Als het een zachte gevel is dan zijn er andere geschikte methodes dan wanneer hij te maken heeft met een hele harde gevel. Ook controleert hij of er noemenswaardige beschadigingen zijn die eventueel eerst opgelost moeten worden.

2. Type vervuiling bepalen

De volgende stap is een inspectie van de vervuiling. Hij kijkt waar de vervuiling vandaan komt en wat het precies is. Dit is belangrijk, omdat de uiteindelijke reinigingstechniek hier voor het grootste deel vanaf hangt. Een aantal veel voorkomende soorten vervuiling zijn roetaanslag, mos en algen, verfresten of zelfs graffiti.

3. Reinigingsmethode kiezen

Als duidelijk is hoe hardnekkig het vuil is, volgt de volgende stap: het bepalen van de juiste reinigingsmethode.

 • Graffiti: hierbij is zandstralen of stoomreinigen de beste optie.
 • Mos of algen: in dit geval gebruikt de vakman voornamelijk stoom om de gevel te reinigen.
 • Roetaanslag: dit is te verwijderen door middel van stralen of stoomreinigen.
 • Uitwerpselen: hierbij is chemisch of stoomreinigen de beste keuze.

4. Gevelreinigen

Nu bereid hij de muur voor op de reiniging. Hij plakt eventueel ramen en deuren af en maakt het oppervlak dan schoon. Meestal neemt dit een paar uur in beslag, bij een chemische reiniging moet je rekening houden met een kleine inwerktijd. De vakman vangt al het schoonmaakmateriaal weer op en zorgt ervoor dat dit milieuvriendelijk wordt verwerkt. Vraag gratis offertes aan en vind de vakman die bij jou past!

impregneren

Gevel reinigen en impregneren: goede combinatie!

De meeste mensen kiezen ervoor om het reinigen te combineren met impregneren: dat is een topcombinatie die ervoor zorgt dat jouw gevel er de komende tien jaar netjes en proper uit blijft zien!

Wat is het?

Impregneer vormt een onzichtbare beschermlaag op jouw gevel. Het verandert niets aan het aangezicht, maar zorgt ervoor dat vervuiling niet aan het oppervlak hecht. Het beschermt dus tegen vuil! Het werkt ongeveer tien jaar lang, waardoor je tot wel tien jaar nauwelijks onderhoud hoeft uit te voeren. Bijkomend voordeel is dat impregneren de buitenmuur ook beschermd tegen vochtproblemen en zelfs de isolatie van de muur iets verbetert.

Gevelreiniging & gevelrenovatie: hoe werkt dit?

Een gevelreiniging wordt vaak uitgevoerd om een gevelrenovatie af te sluiten. Een renovatie is nodig als je gevel echt flink beschadigd of verzwakt is. Dit bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals:

 • Nieuwe voegen plaatsen
 • Kapotte gevelstenen vervangen
 • Een schoorsteenrenovatie
 • Gevelbekleding plaatsen of vernieuwen
 • Gevelisolatie aanbrengen

Al deze werkzaamheden hebben als doel om zowel de uitstraling als de kwaliteit van de muur te verbeteren. Het reinigen is een belangrijk onderdeel van een renovatie: het zorgt ervoor dat je huis er netjes en schoon uitziet, waardoor het in waarde stijgt. Het beschermt ook tegen vervuiling, beschadigingen en grote vochtproblemen! Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies!

Is er een premie?

Als je gevelwerken uitvoert kun je mogelijk een premie aanvragen. Voor de reiniging alleen is er geen premie beschikbaar, maar als je bijvoorbeeld het voegwerk combineert met een reiniging, dan kun je wel een premie aanvragen. De Vlaamse renovatiepremie is een premie van 20% of 30% van het totaalbedrag. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis minimaal 30 jaar oud is en het gaat om een minimaal factuurbedrag van €2.500,-. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.


Gevelspecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Gevelreiniging zelf doen: tips

Wil je zelf aan de slag met je gevelreiniging? We raden aan om dit alleen te doen als het gaat om milde vervuiling. Dit kun je namelijk relatief eenvoudig zelf verwijderen zonder dat er schade aan de muur ontstaat. Ga dus zelf niet aan de slag met stralen, om zo beschadigingen te voorkomen!

Hieronder geven we je een paar praktische tips:

 • Huur de benodigde materialen: zo hoef je ze niet aan te schaffen en bespaar je op de kosten. Denk bijvoorbeeld aan een drukspuit of eventueel een steiger om de bovenkant van de gevel ook te kunnen reinigen.
 • Bepaal de juiste reinigingstechniek: neem dus eerst de tijd om naar je muur te kijken en te bepalen om welke vervuiling het gaat en hoe je dit best kunt oplossen.
 • Gebruik een algendoder: bij milde vervuiling zoals mos of algen is het schoonmaken met een algendoder vaak al voldoende. Zo hoef je geen dure materialen te huren of te kopen.
 • Kom je er toch niet uit? Twijfel dan niet om hulp in te schakelen. Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!
In de meeste gevallen is het verstandiger om de gevelreiniging uit te besteden. Dit bespaart je tijd en vaak ook geld: ga je zelf aan de slag dan is het risico op beschadigingen een stuk groter. Mocht er wel schade ontstaan, dan lopen de kosten flink op.

Recent aangevraagde gevelreiniging offertes

Gevelreiniging in Sint-Niklaas
Graffiti verwijderen in Aalst
Gevel reinigen en impregneren Beveren
Gevel schoonmaken Dendermonde
Nevelstralen van gevel in Lokeren
Chemische reiniging in Ninove
Gevel reinigen Evergem
Zandstralen van gevel in Geraardsbergen
Gevelreiniging in Oudenaarde
Gevel impregneren Deinze

Gevelspecialist inschakelen: de voordelen

 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd.
 • Het voorkomt beschadigingen aan je gevel.
 • De gevel ziet er in korte tijd weer netjes en verzorgd uit.
 • Je krijgt geen last van vochtproblemen door een verkeerde reiniging.

gevelspecialist

Gevel laten reinigen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je vervuilde gevel in Dendermonde laten reinigen? Schakel hier een vakman voor in: zo ben je verzekerd van het mooiste resultaat en bespaar jij jezelf bovendien waardevolle tijd. Door een uitgebreide inspectie weet je zeker dat de vakman de juiste reinigingstechniek toepast en dat er geen onnodige beschadigingen ontstaan. Op zoek naar een gevelspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere prijsopgaven op maat (max. 5), in je mailbox. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies zo de expert met de beste prijs. Je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is gratis en bovendien geheel zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast.